Kamelenvlees en de kleine wassing

Vraag

Asalam ualaykum.
Dit heb ik op een ander website gelezen: “wat maakt de wasing voor het gebed ongeldig”. Er werd de Profeet (VZMH) gevraagd: “moeten wij de kleine wassing doen na het eten van kamelenvlees? “Hij antwoordde: “ja.” (Overgeleverd door Musliem). Maar ik vond er geen info bij vermeld omtremt het waarom? Ik hoop die van jullie te krijgen inscha Allah. Wasalamualykum.

Antwoord

Alle lof is aan Allah.

De correcte mening is dat wie vlees van een oud of jong, mannelijk of vrouwelijke kameel eet – gekookt of ruw – wudoo (kleine wassing) moet doen.

Er zijn verscheidene rapporten die als bewijsmateriaal (daleel) voor dit dienen:

Hadeeth van Jaabir: de Profeet (صلى الله عليه وسلم) werd gevraagd, “Dien ik wudoo te doen na het eten van kamelenvlees? Hei zei: “Ja”. De persoon zei: “Dien ik wudoo te doen na het eten van schapenvlees?” Hij zei: “als je wilt”. (Verteld door Moslim, 360).

Hadeeth van Al-Baraa’: de Profeet (صلى الله عليه وسلم) werd gevraagd over het eten van kamelenvlees. Hij zei: “doe wudoo na het eten van het.” Hij werd gevraagd over schapen(vlees), en hij zei: “Doe geen wudoo.”
Verteld door Abu Dawood, 184; Al-Tirmidhi, 81, Ingedeeld als saheeh door Imaam Ahmad en Ishaaq ibn Raahawayh.

{mosgoogle left}Waarom de Profeet (صلى الله عليه وسلم) beval de kleine wassing te verrichten na het eten van kamelenvlees, is voor ons (nog) onbekend. In sha Allah komen we hier op terug. En aan de andere kant, omdat dit door de Profeet (صلى الله عليه وسلم) opgedragen is, moeten we dit uitvoeren ook al zouden we niet weten waarom hij (صلى الله عليه وسلم) dat gezegd heeft.

Allah weet het beste.

Bron: Islam Q&A
Door: Aboe Soufyan