Is het vocht, dat uit de vagina van een vrouw komt rein of onrein?

Is het vocht, dat uit de vagina van een vrouw komt rein of onrein?

Antwoord

Wat onder de geleerden bekend is, is dat alles wat uit de geslachtsdelen komt onrein is, behalve 1 ding en dat is sperma. Sperma is dus rein, maar verder is al het tastbare dat uit de geslachtsdelen komt onrein en maakt de wudhu ongeldig. Gebaseerd op dit principe is alles wat uit de vagina van een vrouw komt onrein en vereist wudhu. Tot deze conclusie ben ik gekomen nadat ik onderzoek en naslagwerk heb verricht met sommige geleerden.

Hoewel ik bezwaar heb tegen deze conclusie, omdat sommige vrouwen altijd last hebben van vaginale afscheiding. Als een vrouw hier continue last van heeft dan moet ze dit zoals incontinentie (ongeconcentreerde urinevloeiing) behandelen. Ze verricht de wudhu voor het gebed, als de tijd van het gebed al is ingegaan. Deze vraag heb ik ook met een aantal artsen bestudeerd.

Het is duidelijk geworden dat als de vloeistof uit het urinekanaal komt, de regelgeving dan is zoals ik zojuist heb gesteld. Als de vloeistof uit de baarmoeder komt dan geldt weer hetzelfde, maar in dit geval is de vloeistof rein en datgene waar het mee in aanraking komt hoeft niet gewassen te worden.

Sheikh Ibn Uthaimien
Bron: Antwoorden op vragen van de Moslimvrouw door Zijne Eminentie,
Sheikh Abdul-Aziez ibn Abdillaah ibn Baaz, De Nobele geleerde, Sheikh
Mohammed ibn Saalih Al’Uthaimien.

Overgenomen door
Safiyyah Al Hollandia