Wat te doen indien iemand steeds vreemd gaat?

Salaam oe Alaikoum,

Ik heb een vraag over iemand die steeds achter zijn begeertes aan gaat. Hoe kan deze persoon het beste geholpen worden om niet steeds het zelfde te doen. Want de persoon in kwestie wil
graag er van af komen. Hebben jullie inscha-Allah tips voor deze persoon?

Antwoord:

Assalaam oe alaikoum a rahmatoelaah,

Allereerst: dank voor je vraag en moge Allah (subhanahu wa ta3ala) je belonen voor je goede werken. Ameen.
En moge Allah (subhanahu wa ta3ala) ons allen leiden naar het Paradijs. Ameen.

Welnu, wat de persoon aangaat die jij beschrijft in je vraag, is hij getrouwd? Ervan uitgaande dat het een mannelijke persoon betreft, dient zijn eerste prioriteit te liggen bij het zo spoedig mogelijk trouwen.

Ten tweede: werkt de persoon reeds aan zijn imaan? Hiervoor kan hij bijvoorbeeld lezen over mensen die ook in deze zonde vervallen zijn en lezen welke straffen zij hiervoor ondergingen. Zijn imaan (geloof) kan groeien door zijn gebed te perfectioneren, door om te gaan met vrome mensen etc.. Allemaal zaken die deze persoon kan uitvoeren om aan zijn imaan te werken en gelijktijdig dient hij natuurlijk te stoppen met de verwerpelijke daad.

Tot slot: voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom is het belangrijk dat de genoemde persoon alle media die de begeertes opwekken die hem tot de gestelde daad drijven, ontwijkt. Door deze zaken te mijden, actief te werken aan het verbeteren van zijn imaan (het bijwonen van lezingen en/of het bezoeken van de moskee) en uiteraard vergiffenis te vragen aan Allah (subhanahu wa ta3ala), zal deze persoon insha-Allah, snel tot het rechte pad wederkeren. Voor meer informatie over het vragen van vergiffenis, zie het hoofdstuk Taubah.

Wa 3likom salam wa rahmatulahi wa barakatuh
 

Door Aboe Soufyan
Tekst broeder Rachid