Elke relatie voor het huwelijk tussen man en vrouwis haram

Vraag

Ik heb een jongen leren kennen (Moslim) die Koerd is. We gaan heel erg
vriendschappelijk met elkaar om en hebben veel waardering voor elkaar.
Op een gegeven moment kuste deze jongen mij op mijn wangen bij een afscheid. Ik heb dit wel eens meer gezien in Oosterse landen en ben er niet van geschrokken en heb mij erbij neergelegd en heb hem ook op zijn wangen gekust. Hij zei dat er verschil is tussen vriendschappen: je hebt ‘koude vrienden’ die je niet op de wang kust en ‘warme vrienden’ die je wel op de wang kust als teken van intense vriendschap.
Misschien is het wel niet echt verbonden aan onze Islam, maar is het wel een cultuur. Ik weet het niet. Misschien kan iemand mij inlichten wat wel en niet kan en mag?

Salaam.

Antwoord

Wassalaam,

Zuster, we kunnen hier heel duidelijk in zijn: elke relatie voor het huwelijk is haram. Een vriendschappelijke relatie tussen een meisje en een jongen in de Islam bestaat niet, tenzij je het huwelijkscontract ondertekend zou hebben. En in dit geval is er geen sprake van. Jullie beiden plegen zina (overspel) en dit is een grote zonde! Allah (تعالى) en de Profeet (صلى الله عليه وسلم) zijn hier heel duidelijk over:

“En nader niet de ontucht (overspel). Voorwaar, ontucht is een zedeloosheid en een slechte weg”
(Koran 17:32)

Abdoellah ibn Mas’oed vertelde:
“Ik vroeg de Boodschapper (صلى الله عليه وسلم ):
“Boodschapper van Allah, wat is de grootste zonde?”
Hij antwoordde: “Deelgenoten aan Allah toekennen door anderen te aanbidden, terwijl Hij de Enige is, die jou geschapen heeft.”
“En daarna?” vroeg ik.
“Het doden van je kind, uit vrees dat je je voedsel daarmee moet delen.”
“En daarna?” vroeg ik.
“Het plegen van onwettige seksuele gemeenschap met de vrouw van je buurman, antwoordde Hij.”

Een warme kus op je wang is haram. Een koude kus op je wang is ook haram. Het houden van een vriendschappelijke relatie, telefonisch, via MSN of live is haram. Het houden van een niet vriendschappelijke relatie, telefonisch, via MSN of live is ook haram. Ook het houden van een vriendschappelijke relatie op het werk, is volgens de Islam niet toegestaan.

Cultuur heeft hier niets mee te maken. Ga je door met deze zaken, dan zal dit alleen maar leiden naar ellende. Ware liefde komt pas als je gaat leven volgens de Islam.
Dus, elke vorm van contact, lichamelijk en niet lichamelijk, tussen een jongen en een meisje, is haram. Moge Allah jullie leiden naar de het juiste pad. Ameen.

En Allah weet het beste.

Door: Aboe Soufyan