Ik heb zina gepleegd!

Vraag

Ik ben een meisje van 17 jaar. Het ligt nogal ingewikkeld. Maar ik wil toch de volgende graag even kwijt. Ik ben een meisje dat altijd verlegen is, en afstand nam van de liefde. Al mijn vrienden in mijn omgeving, begonnen vroeg tijdig aan een vriendje. Maar ik zag daar niets in. Maar tot dat ik 17 werd, en een jongen tegen kwam. Met wie ik een vriendschappelijke band kreeg. Maar daar bleef het niet bij. Ik werd verliefd, en wist niet wat ik moest doen, maar ik wou het contact niet verbreken. Ik kon dat niet, en nog steeds niet. Toen hebben we iets gekregen het gevoel was namelijk wederzijds.

Maar nu, is er niemand die mij begrijpt. Ik voel pijn, geluk.angst. Ik wil het niet en ik weet dat ik zina pleeg, en dat het haraam is.

Ik heb zovaak geprobeerd afstand te nemen, maar telkens als ik dat deed, kreeg ik pijn, en mijn hart kan dat niet verdragen. Zit met zoveel vragen, natuurlijk moet ik doen wat Allah, de Verhevene, van ons vraagt, maar ik weet gewoon niet meer wat ik zou kunnen doen.

En wat mij soms aan de twijfel brengt om deze jongen te verlaten is het volgende:
Zijn karakter, wij hebben elkaar zoveel Islam kennis meegegeven, hij reciteert de koran voor mij, hij leert me telkens iets nieuws van de Koran, waarbij ik tranen laat gaan.

Wat wij hebben mag niet, wat wij hebben kan niet, ondanks dat hij en ik ons zoveel bezig houden met het geloof verbaad het zowel hem als mij dat we zina plegen, waarbij we allebei tranen laten we willen het juiste doen zoals Allah, de Verhevene, voor ons heeft voorgeschreven, maar ik kan hem en hij kan mij niet laten gaan.
Is dit echt haraam?

Wat zou ik kunnen doen om alsnog bij hem te blijven maar dan niet op een haraam manier.

Ik hoop dat jullie het verhaal hebben gelezen, en inscha’Allah ook beantwoorden.

Antwoord

Wassalaam,

Dank voor je vraag en moge Allah je leiden. Het hebben van een relatie met een jongen (zonder getrouwd te zijn), is altijd haram, ongeacht de gevoelens, emoties, karakter van de jongen of de zaken die verteld of gedaan worden tijdens ontmoetingen. De enige oplossing om de jongen te blijven zien, is trouwen. Zolang je niet officieel verloofd bent, mag je hem niet zien. Moge Allah je leiden. Ameen.

Het is zeer verstandig om Allah, de Verhevene, om vergeving te vragen. Zie hiervoor het hoofdstuk taubah.

Redactie IC