Dag 18: Is orale seks in de Ramadan na de Iftar toegestaan

Orale seks in de Islam is omstreden onder de Islamitische geleerden. Sommige laten het toe, anderen keuren het af

Echter, de algemeen bekende Islamitische regel is dat alles wat niet haram (verboden) in de Koran, noch door een Profetische uitspraak of gedrag, moet worden toegestaan; hoofdzakelijk is alles toegestaan, behalve wat als uitzondering is en is verboden door Allah (God), (الله سبحانه و تعالى) of Zijn Boodschapper (salla allahoe 3alayhi wa ssalam). Op basis van dit principe, is orale seks een handeling die toegestaan is. Orale seks is legaal, zolang het wordt beoefend tussen echtgenoot en echtgenote, zoals hetzelfde als voor elke andere seksuele praktijk, met uitzondering van anale seks.

Dr Sabri “Abdul Ra’ouf, hoogleraar aan de Al-Azhar University, zegt dat het toegestaan is voor het echtpaar (getrouwd) om van elkaar te genieten zo lang als wat ze doen niet in strijd is met de leer van de Islam of het schenden van publieke normen.

Islamitische rechtsgeleerden zijn van mening dat het geoorloofd is voor een man om cunnilingus te voeren op zijn vrouw, of een vrouw aan een soortgelijke handeling voor haar man (fellatio uit te voeren) en er is geen fout in deze handelingen. Maar als zuigen leidt tot het vrijkomen van sperma, dan is het Makruh (verwijtbaar), maar er is geen doorslaggevend bewijs (om het te verbieden).

En Allah weet het best

Bron: Islam Q&A, IslamOnline