Dag 11: Masturbatie, zonder ejaculatie verbreekt dat het vasten?

Indien je masturbeert tijdens het vasten gedurende de maand Ramadan, zonder dat sperma wordt uitgestoten, wordt dan het vasten verbroken?

Alle lof zij Allah.

Masturbatie met ejaculatie is een van de dingen die het vasten verbreekt, en degene die dat doet moet deze dag inhalen. Hij moet ook afstand nemen van deze grote zonde.

Shaykh Ibn Baaz zei:

Masturbatie tijdens de dag in de Ramadan maakt het vasten ongeldig indien deze bewust wordt gedaan en sperma wordt uitgestoten als gevolg. De persoon moet die dag overdoen omdat hij een verplichte vastendag bewust verbrak, en hij moet berouw tonen aan Allah (God), want masturbatie is niet toelaatbaar, ook niet buiten het vasten om. Het wordt een “geheime gewoonte” genoemd.

Fataawa al-Shaykh Ibn Baaz, 15/267

Shaykh Ibn ‘Uthaymeen (moge Allah hem genadig zijn) zei:

Als een vastende persoon masturbeert en ejaculeert, verbreekt dit zijn vasten, en hij moet die dag waarop hij masturbeerde inhalen, maar hij hoeft niet aan een boetedoening te betalen, want de boete wordt alleen vereist van iemand die geslachtsgemeenschap (tijdens het vasten heeft gehad) . En hij moet berouw tonen..

Arkaan Fataawa al-Islam, blz. 478

Dit geldt als hij gemasturbeerd heeft (tijdens het vasten), en als hij niet heeft kunnen ejaculeren dan wordt het vasten niet verbroken.

Shaykh Ibn ‘Uthaymeen (moge Allah hem genadig zijn) zei in al-Sharh al-Mumti’ (6 / 388):

Als hij masturbeerde, zonder te ejaculeren, doet dit geen afbreuk aan het vasten.

En Allah weet het beste.

Bron: Islam Q&A