Moet ik afstand nemen van het wereldsgenot?


M
oet een Moslim afstand nemen van het wereldsgenot om zo gemakkelijker het paradijs binnen te treden?

Nee. Een Moslim mag genieten van allerlei soorten groenten, fruiten en vlees. Hij mag de heerlijkste juices drinken. Hij mag wereldreizen maken, trouwen, handel drijven, werken, bezitten, geld verdienen en van het leven genieten.

Maar het is voor een Moslim verboden te moorden, vreemd te gaan, varkensvlees te eten, alcohol te drinken, drugs te gebruiken, te bedriegen, te smokkelen, te vervalsen, het geven van onjuiste getuigenis, te liegen en te gokken.

Kort gezegd, een Moslim mag alles doen wat goed is, en moet afstand nemen van alles wat slecht voor hem en anderen is. Drink alle dranken behalve alcohol. Eet al het goede behalve varkensvlees, bloed, offers welke niet voor Allah bedoeld zijn en dode dieren.

{mosgoogle left}Islam is niet moeilijk. Het is gemakkelijk, praktisch, in harmonie met de natuur, logisch en tolerant. Allah zegt in de Koran:

“En doe goed (aan anderen) zoals Allah u goed gedaan heeft; en schep geen wanorde op aarde, want Allah heeft hen, die onheil stichten, niet lief.” (Koran 28: 77)