Je vervloekt iemand, wat dan?

Vraag van Moslima, Salaam …

Stel iemand vervloekt je met een du3a… Kan zoiets of krijgt die persoon die dat doet het dubbele terug? Wat kan je er tegen doen?

Antwoord

Salaam Zuster,

Bedankt voor het tonen van je vertrouwen in www.islamcity.nl.

Veel mensen hebben hun tong niet onder controle als ze kwaad worden, en beginnen dan mensen, dieren, dingen en uren te vervloeken.

Het kan zelfs zijn dat ze zichzelf, hun kinderen en hun echtgenoten vervloeken, terwijl dit een afkeurenswaardige en ernstige zaak is.

Volgens Aboe Zayd Thabit b. ad-Dahhak al-Ansari, zei de Profeet (vzmh): “…. En degene die een gelovige vervloekt, is alsof hij hem gedood heeft.” Overgeleverd door al-Bukhari.

En gezien het vervloeken veelvuldig voorkomt bij de vrouwen, legde de Profeet (vzmh) uit dat dit een van de redenen is voor het feit dat sommige vrouwen naar de hel gaan.

En de vloek keert terug tegen degene die hem ten onrechte uitspreekt. Zo aanroept hij tegen zichzelf om verdreven en verwijderd te woerden van de genade van Allah.

Het is verstandig om geen vervloekingen uit te spreken. Ook als iemand anders jou vervloekt, dan weet je dus dat hij zichzelf pijn doet.

Met vriendelijke groet,

Team www.IslamCity.nl