Ik ben ingeschreven bij mijn broer, maar ik woon officieel bij mijn moeder

Vraag

Ik ben momenteel ingeschreven bij mijn broer, maar ik woon bij mijn moeder.
We hebben dit gedaan om meer geld van de IB Groep te kunnen ontvangen. Maar ik wil er mee stoppen omdat het haram is. Echter mijn moeder verbiedt het mij. Wat moet ik doen? Kan ik het extra ontvangen geld ook weggeven aan arme moslims, zodat ik me niet hoef uit te schrijven? Ik hoop echt dat u mijn kunt helpen.

Groeten

Antwoord

Salaam,

Bedankt voor het tonen van je vertrouwen in IslamCity.
Deze kwestie die je aanhaalt wordt door vele studenten toegepast. Dus jij bent niet de enige, wat niemand het recht geeft dit te doen. Want dit is namelijk fraude en zoals je zelf aanhaalt is het een praktijk die niet toegestaan is. Fraude is haram! Islamitisch gezien is het ook onethisch en niet correct. Dus dit hoor je niet te doen. Het gehoorzamen van een ouder of ouders, is een verplichting voor ieder kind, zolang de verzoeken van de ouder niet tegen de Islam ingaan. In dit geval mag je je moeder niet gehoorzamen. Want zij stimuleert jou iets te doen wat niet toegestaan is. Lees hierover meer door op onderstaande link te klikken.

http://www.islamcity.nl/content/view/145/33/

Het weggeven van de extra gelden aan armen (moslims of niet-moslims) is niet toegestaan. Want iets wat haram is, mag je zelf niet gebruiken en niet laten gebruiken door anderen. Voedsel wat voor jou schadelijk is, geef je ook niet aan iemand anders.

En Allah weet het beste.