Het uitdrijven van geesten

Vraag

Asalam ualaykum.

Vele malen heb ik op tv documentaires gezien hoe priesters duivels uitdrijven in de naam van Jezus. Mijn Vraag is; Kunnen Christenen dat doen in de naam van Jezus?. Wij moslims geloven toch dat alles in de naam van Allah gebeurt (Alhamdoe LILLAH).

Antwoord

Nee, dat kan absoluut niet. Want er is hier sprake van shirk. Namelijk in naam van Jezus iets doen, is shirk. Want Jezus is geen god. Alleen in de naam van Allah mag je zaken en handelingen verrichten. En alleen met Allah’s wil kan een zaak of iets plaatsvinden.

Op Discovery Channel komen vaak documentaires over dit onderwerp. Een priester wordt dan vaak bij gehaald om de “geesten” uit te drijven. En dat gebeurd dan in de naam van Jezus, als of Jezus god is. De slachtoffers vertellen altijd dat de “geesten” na de uitdrijving weer terug keren. Er wordt dan gezegd dat de geesten meestal gelijk of de volgende dag terugkeren, maar echter de geesten (als deze echt aanwezig zijn) zijn nooit weggejaagd. Want, hoe kun je iets vragen in naam van Jezus weg te gaan, terwijl Jezus hier geen enkele zeggenschap of macht over heeft.

Wij hebben onze twijfels over de documentaires. En Allah weet het beste.

Door: Aboe Soufyan