Wat is belangrijker: het gebed of zijn vrouw

Ik heb een vraag. Ik had het er met mijn aanstaande over. Gister had ik hem aan de lijn en hadden een klein ruzietje, waardoor hij zei, ik ga ophangen want heb ik belangrijkere dingen te doen. Waarop ik vroeg welke dingen? Vandaag hadden we het er weer over, hij ging bidden. Nu zeg ik is dat belangrijker dan mij? Tuurlijk is het belangrijk, maar als je getrouwd bent, kan de echtgenoot toch niet tegen zijn vrouw of andersom zeggen: het gebed is belangrijker dan jij. Het is toch beide belangrijk? Het huwelijk is belangrijk en het gebed is ook belangrijk. Wat ik zou zeggen is: het is beide belangrijk. Kan hierover mij wat meer verteld worden? Is het 1 toch belangrijker dan het ander? Het huwelijk is belangrijk in de islam, maar wat is het belangrijker, of gelijk aan? Ik wacht op een reactie.

Antwoord

Het gebed is een van de zuilen van de Islam. Ook wel genoemd als 1 van de fundamenten van de Islam. Sommige geleerden zeggen zelfs dat als een persoon het gebed niet verricht, dat hij dan de islam verlaat. Dus het gebed in de Islam is verplicht.

Het huwelijk is ook van belang in de Islam en zorgt voor rust en harmonie tussen echtgenoot en echtgenote. Echter het huwelijk is niet verplicht, wel een zeer belangrijke pre.
Uit bovenstaande kunnen we concluderen dat het gebed belangrijker is dan het huwelijk. En het gebed van een dienaar is belangrijker dan een gesprek of wat dan ook met een ander persoon. Het maakt niet uit wie deze persoon is.