Trouwen en bortstvoeding

Ik ken een meisje en we willen trouwen, maar haar zus heeft ooit borstvoeding gekregen van mijn moeder. Dus ik heb nooit van haar moeder borstvoeding gekregen en zij nooit van mijn moeder, maar haar zus wel van mijn moeder. Mag ik met haar trouwen?

Antwoord
Wanneer een jongen samen met een meisje borstvoeding heeft gekregen van dezelfde vrouw dan is het meisje zijn pleegzus of zusje. Voorbeeld; Mohammad heeft samen met Fatima dezelfde pleegmoeder, ze hebben namelijk van dezelfde vrouw borstvoeding gekregen. Daardoor is Mohammad de pleegbroer van van Fatima. Dit houdt in dat de kinderen van Mohammad neefjes zijn van Fatima’s kinderen en andersom ook. Dit maakt de broers en zussen van Mohammed geen familie van Fatima en haar broers en zussen ook geen familie van hem. De geleerde geven aan dat je wel mag trouwen met de zus van jouw pleegzus.

En wat betreft met een meisje omgaan, ook is de intentie haar te trouwen, is Haram. Dit is helaas een ziekte wat heerst tussen de moslims. Men wil eerst met elkaar omgaan en dan trouwen.

Beste broeder, indien je wilt trouwen, dan dien je de stap te zetten die een moslim hoort te doen, namelijk de hand van het meisjes vragen. Tot die tijd mag je haar niet zien en of spreken.

Moge Allah ons leiden naar Zijn Rechte pad. Ameen.

Door Aboe Ibrahiem
Tekst gecorrigeerd door Hanane