Moet ik moslima worden?

Vraag
Bedankt voor het lezen van mijn vraag, ik zit er echt heel erg mee.
Ik ben een jonge Nederlandse vrouw en heb nu 7 jaar een relatie met een Marokkaanse man. Mijn ouders hebben mij opgevoed met kennis vanuit meerdere godsdiensten en zelf heb ik daaruit de dingen gehaald waarbij ik mij prettig voel. Zo eet ik geen varkensvlees, doe mee aan de Ramadan, maar steek ook een kaarsje op in de kerk voor mijn opa als hij ziek is.

Nu is mijn vriend de laatste tijd veel bezig met zijn geloof, daarom wil hij eigenlijk niet met mij samenwonen zonder het Islamitisch huwelijkscontract. Nu heb ik gezocht naar informatie en ik lees steeds weer dat dit alleen kan plaatsvinden als ik of Moslima ben, Of als ik één van erkende geloven beleid. Maar dat is nu niet het geval. Mijn vriend heeft mij nu gevraagd om voor hem de Islam aan te nemen zodat wij toch kunnen trouwen. Ik heb hier lang over nagedacht en wil dit eigenlijk niet.

Eigenlijk heb ik het gevoel dat ik dit alleen kunt doen als ik met heel heel hart in Allah en de Koran gelooft en bereid bent volgens Zijn regels te leven. Op dit moment ben ik hier niet aan toe en weet niet of dit moment ooit zal komen. Mijn vraag is dan ook: Kan je Moslim worden voor een ander, zelfs als je hart er nog niet klaar voor is? Alvast vriendelijk bedankt.

Antwoord
Bedankt voor het stellen van je vraag. Om te beginnen vragen we Allah je te leiden naar het juiste pad. Ameen. Wat betreft het accepteren van de Islam als de enige ware religie voor iemand anders dan Allah, is ongeldig. Je wordt moslim omdat je met je hart en ziel voor de Islam hebt gekozen omwille van Allah. De Islam wel zeggen totale overgave aan Allah in alles. Zodra jij voor de Islam kiest omdat je vriend daar om vraagt, en je gehoorzaamt hem hierin om hem tevreden te stellen, dan zul je geen moslima zijn, want je behoort in de “dien” (godsdienst) alleen Allah tevreden te stellen en gehoorzaam te zijn, en verder niemand anders.

Jouw vriend mag jou ook niet dwingen, want Allah zegt in de Koran: “Er is geen dwang in de godsdienst” (Koran, Al Baqara, vers 256).

Natuurlijk adviseren wij je om de Islam te accepteren, want de Islam is de enige ware religie. Allah zegt in de Koran: “Zeker, de (enige) religie bij Allah is de Islam.” (Koran 3 vers 19.) En ook in dezelfde soerrah, vers 85 lezen we: “En wie een andere godsdienst zoekt dan de Islam, het zal van hem niet worden aanvaard en hij zal in het Hiernamaals onder de verliezers zijn. …”

{mosgoogle left} Verder adviseren we je het verhaal van Cat Stevens, nu bekend onder de naam Yusuf Islam, te lezen. Yusus was een internationale popster, vandaag de dag is hij een gerespecteerde moslim.

Lees ook de ware “dien”

Door Aboe Soufyan