Moet de vrouw tijdens haar huwelijksnacht bloeden?

Vraag

Salaam,

Mijn vraag gaat over de maagdelijkheid van een vrouw. In de Marokkaanse en nog andere culturen is het bewijs van het maagd zijn, met andere woorden, dat de vrouw tijdens haar huwelijksnacht moet bloeden. Ik wil graag weten of er een hadith is die dit tegen spreekt/ bevestigd of dat er iets over staat in de heilige Koran.

Alvast bedankt.

Antwoord

Maagdelijkheid is een onderwerp waar veel over gesproken wordt. De eis van bloeden bij de eerste keer, tijdens de huwelijksnacht, komen we niet tegen in de edele Koran of in het voorbeeld van de Profeet (عليه السلام). Voor zowel de man als de vrouw gelden de zelfde regels. Namelijk, het hebben van seks is alleen toegestaan binnen het huwelijk. De man mag voor zijn huwelijk geen (seksuele) relaties hebben gehad. De vrouw mag voor haar huwelijk geen (seksuele) relaties hebben gehad.

“Voorwaar, de mannen die zich hebben overgegeven (aan Allah) en de vrouwen die zich hebben overgegeven, en de gelovige mannen en de gelovige vrouwen, en de gehoorzame mannen en de gehoorzame vrouwen, en de waarachtige mannen en de waarachtige vrouwen, en de geduldige mannen en de geduldige vrouwen, en de ootmoedige mannen en de ootmoedige vrouwen, en de bijdragen gevende mannen en de bijdragen gevende vrouwen, en de vastende mannen en de vastende vrouwen en de mannen die over hun kuisheid waken en de vrouwen die (daarover) waken, en de mannen die Allah veelvuldig gedenken en de vrouwen die gedenken: Allah heeft voor hen vergeving bereid en een geweldige beloning.” (Koran 33:35)