Mijn partner houdt zich bezig met dubieuze zaken

Vraag
Salam ou3alikom

Ik heb sterk het vermoeden dat mijn partner bezig is met dubieuze zaken. Ik heb geen concrete bewijzen. Wel geruchten en mijn gevoel is wel sterk. Een paar voorbeelden (veel telefoons, piepers, zakken geld, geheime afspraken, code taal enz.). Ik heb hem vaak geconfronteerd hiermee maar weet zichzelf telkens eruit te praten. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Wat zegt de Islam hierover? Ik weet dat je geduld moet hebben maar dit duurt nu al 3 jaar en ik kan niet zo verder leven wetend dat alles gebaseerd is op al-haram
Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen?

Antwoord

Salaam zuster,

De Islam verbiedt inderdaad elke vorm van fraude en bedrog. Slechte eigenschappen en gewoonten zijn als roest in een zuiver hart. Hoe meer roest, hoe ongevoeliger het hart van iemand wordt. De roest kan al het goede van een persoon bedekken, maar zolang er nog een beetje van het goede over is, dan kan de deur van tawbah (terugkeer naar de oorspronkelijke staat) nog steeds openstaan.

De Profeet (vrede zij met hem) benadrukte als eerste het wereldbeeld van Tawhied. Om op het rechte pad te blijven is de eerste taak van de mens om over juiste kennis te beschikken en een juist geloof in Allah te krijgen. Doormiddel van deze kennis kan hij de wijsheid en het gezag van Allah accepteren. En hieruit komt dan weer een juist handelen uit voort.

De Profeet (vzmh) begon niet met dit mag niet en dit mag wel. Hij begon over Allah en het Hiernamaals, net zolang totdat de mensen hier een vast geloof in hadden. Toen pas vertelde hij hen dat ze bepaalde zaken niet meer mochten doen, zoals het drinken van wijn, overspel etc..

De Islam geeft hoop en zal nooit zeggen, dat er voor iemand geen hoop meer is. Een van de belangrijkste taken van de Heilige Koran is om de mensen uit duisternis naar het licht te brengen:

Dit is een Boek, dat Wij aan u (O Mohammed) neergezonden hebben, opdat u de mensen uit duisternissen naar het licht zult voeren, met het verlof van hun Heer, naar het pad van de Almachtige, de Geprezene.‘ (koran 14:1).

Beste zuster, maak van je huis het ideale moslimhuis:

  • Een plek waar samen van de maaltijden wordt genoten en gastvrijheid en vrijgevigheid heersen.
  • Een plek waar de vredesgroet (Salam ou3alikom)’s ochtends en ’s avonds klinkt en bij het komen en gaan.
  • Een plaats waar liefde, tederheid en genade de norm is.
  • Een opgewekte plaats, want “glimlachen is liefdadigheid”.
  • Een plaats waar dagelijks de Koran wordt gehoord en waar kennis verspreid en vergaard wordt.
  • Een plaats waar de salaat wordt verricht en iedereen, jong en oud, een gevoel voor tijd en plaats heeft.

{mosgoogle left}Zorg ervoor dat hij in aanraking komt met mensen die positieve invloed op hem kunnen hebben. Nodig deze mensen uit voor een etentje. Bezoek samen regelmatig de moskee. De Koran heeft het vaak over het goede aanmoedigen en het kwade verbieden. Hieraan dienen alle moslims gehoor aan te gegeven en waarnodig te helpen. Probeer het niet alleen op te lossen en vraag om hulp beste zuster.

En Allah weet het beste.