Kan ik met een Nederlandse jongeman trouwen?

Ik ken een Nederlandse moslim jongen en wij willen samen trouwen. Alleen weet ik niet hoe ik dit moet overbrengen aan mijn vader. Normaal zou je dit als dochter aan je moeder moeten vertellen, maar in mijn geval is dat onmogelijk aangezien mijn moeder een paar jaar geleden is gestorven. Ik weet niet hoe mijn vader zal reageren en ik voel mij zo hulpeloos, aangezien ik aan de ene kant WIL trouwen met deze jongen maar niet weet hoe ik het moet overbrengen en daardoor steeds als het ware ‘uitstel van executie’ ervaar. Ik wil dit het liefst zo snel mogelijk aan mijn vader vertellen om zo min mogelijk een haram-relatie te houden, maar aan de andere kant weet ik echt niet hoe ik dit moet aanpakken. Het is zo dat ik weet dat mijn vader wel een open persoon is (hoogopgeleid elhamdollillah en een goede baan heeft waar hij goed kan opschieten met Nederlandse collega’s), maar toch ben ik bang voor een mogelijke afkeuring. Graag hoor ik van u.

Antwoord

Indien de bewuste jongen een vrome moslimman is en moslim is omdat hij zelf achter die keuze staat (niet omwille van jou), dan mag jouw vader een eventueel huwelijk niet belemmeren. En indien Allah, de Verhevene, het wenst zal hij jou trouwen..

Verder dient deze jongen naar je vader te komen en hoef jij je vader niets te vragen. Je vader zal na het bezoek jou om je opinie en toestemming vragen waarop jij vervolgens je mening en/of intenties kenbaar kunt maken.

Redactie Islamcity