Is penetratie in de anus toegestaan?

Geachte heer/mevrouw,

Ik ben al 9 jaar getrouwd en we hebben een kind samen. Mijn man probeert nu al 4 jaar lang anaal seks met mij te hebben. Ik ben muslim en bid, mijn man is ook muslim maar bidt niet. Ik wil geen anale seks met hem hebben, want ik weet dat het haram is. Maar sommige mensen zeggen dat je moet doen wat je man je vraag. Hij heeft een paar keer anale seks met me gehad, tegen mijn wil in. Als hij klaar is, en ik huilend in bed lig, biedt hij zijn excuses aan en beloofd me dat het de laatste keer was. Ik heb advies nodig. Alvast bedankt.

Antwoord

Om te beginnen moeten wij stellen dat dit een triest geval is. Laten we eerst kijken wat de Islam ons leert over anale penetratie.
De Profeet (salallahu ‘alaihi wa salam) zei: ”Diegene die gemeenschap heeft met een menstruerende vrouw, of met een vrouw in haar anus, of wie een toekomstvoorspeller bezoekt, heeft ongeloof gepleegd in wat er is geopenbaard aan Mohammed.”
al-Tirmidhi, no. 1/243 zie ook Saheeh al-Jaami’, 5918).

Dit is een duidelijk bewijs dat seks in de anus haram is. Dit moet je ook duidelijk aan je man maken.
Wat betreft je man gehoorzaam zijn wanneer hij jou vraagt met hem naar bed te gaan, is correct. Echter indien er sprake is van een zonde, zoals het anale penetratie, mag je je man niet gehoorzaam zijn.

De Profeet (salallahu ‘alaihi wa salam) zei: “Het mag niet zo zijn dat (een persoon) een schepsel (van Allah) in iets gehoorzaamt waardoor hij Allah ongehoorzaam is.”

Deze hadith laat zien dat jij je man niet gehoorzaam mag zijn indien hij jou vraagt om anale penetratie. Je moet er alles aan doen om dit te voorkomen. Sterker nog, het mag niet gebeuren! Moge Allah je beschermen tegen deze duivelse daad. Ameen.

Wat betreft het niet verrichten van het gebed, kunnen we het volgende stellen:

Sheikh Faraz zei hierover:
“Wat betreft diegenen die het gebed hebben verlaten vanwege luiheid of het ontbreken aan motivatie, zij zijn gelovigen die in grote zonde zijn vervallen. Zij moeten hun Heer oprecht berouw tonen en hun manieren veranderen. Het is onze taak hen tot de waarheid op te roepen, in de beste en meest aantrekkelijke manier.

De Hadīths over het verlaten van het gebed verwijzend naar ongeloof, slaan op hen voor zover,

(1) zij een bepaald gedrag vertonen dat enkel ongelovigen past;

(2) dat zonder het gebed, hun geloof toenemend zal verzwakken en wegsterven totdat, zo wordt gevreesd, zij in daadwerkelijke ontkenning en ongeloof vervallen.”

Je man moet weer gaan bidden. Dat is een vereiste voor een gezond huwelijk. Zodra hij hiermee begint, zal hij meer en meer afstand doen nemen van slechte daden. Het gebed zorgt er namelijk voor dat het geloof toeneemt. Wanneer het geloof toeneemt, zal het aantal goede daden ook toenemen. 

En Allah weet het best.

Door Aboe Soufyan