Aangezien we een huwelijkscontract hebben, mogen mijn man en ik nu al seks hebben?

Vraag

Salaam,

Ik zit al maanden met de vraag in me maag.

Ik ben sinds kort verloofd en 3 maanden geleden op papier getrouwd. Dus we hebben een huwelijkscontract. Aangezien we een huwelijkscontract hebben, mogen mijn man en ik nu al seks hebben?

Antwoord

Wassalaam Zuster,

Er zijn een aantal voorwarden waar eerst aan voldaan moet worden;

De bruidsschat die gegeven wordt door de echtgenoot aan zijn vrouw. De bruidsschat komt ten laste van de man bij het afsluiten van het contract en is verschuldigd voor de consummatie van het huwelijk.
Na consummatie verliest zij dit recht en de bruidschat blijft ten laste komen van haar echtgenoot. Zij kan in dit geval haar man niet weigeren.

“En voor wat jullie van hen genieten: geeft hun hun bruidschat, als verplichting. En er is geen zonde in wat jullie overeenkomen na de bepaling (van de bruidsschat). Voorwaar. Allah is Alwetend, Alwijs.” (Koran, 4: 24)

Het huwelijk moet in de Islam openbaar bekend worden gemaakt; dit is om het huwelijk duidelijk te onderscheiden van overspel. Op de bruiloft moet een bruiloftmaal aanwezig zijn, één ieder tot zijn vermogen.

De Profeet (عليه السلام) zei: “Toen Ali Fátima (رضي الله عنهما) een aanzoek had gedaan zei de boodschapper van Allah: “Er moet een bruiloftsmaal zijn.” (Ahmed).

Ter gelegenheid van het huwelijk van AbdoerRahmaen Ibn Aouf, zei de Profeet
(عليه السلام): “Vier je bruiloft met een feest, zelfs met een schaap.” (Boecharie en Moslim)

En de Profeet (عليه السلام) zei:
“Verkondigt dit huwelijk, voltrekt het in de moskee en sla op de doeff als het plaatsvindt.” ( at Tirmidi ).

Beste Zuster, het is de bedoeling binnen de Islam om na het huwelijkscontract om zo snel mogelijk een bruiloft te geven en samen te gaan wonen. Het is niet verstandig om nu seks te hebben (gemeenschap). Het is vaak genoeg gebeurd dat koppels voor de bruiloft uit elkaar gaan en dan zou hij jou kunnen beschuldigen van zina. O.a. om deze reden wordt gemeenschap afgeraden.

Wanneer de bruiloft nog lang op zich laat wachten en je raakt zwanger, wat dan? Tegenwoordig kan iedereen tellen (9 maanden). Het kan ook gebeuren dat jouw man voor de bruiloft komt te overlijden en dat jij alleen zwanger achterblijft. Het is dan lastig om aan te tonen dat het kind van jouw man is. Dit zal voor veel geroddel en onnodige problemen veroorzaken.

{mosgoogle left}Beste Zuster, ons advies is om nog even geduld te hebben, zo snel mogelijk een bruiloft geven en dan samen gaan wonen. Het is op dit moment niet verstandig om alleen te zijn met jouw man waar jullie intiem kunnen zijn.

Wassalaam,

Bron: IslamCity