Mijn man werkt als taxichauffeur en soms moet hij mensen naar bars brengen of nachtclubs

Mijn man werkt als taxichauffeur en soms moet hij mensen naar bars brengen of nachtclubs en soms moet hij hen ophalen. Is zijn inkomen Halal?

Antwoord

Alle lof zij Allah

Het is haraam om naar bars te gaan waar alcohol verkocht wordt en naar nachtclubs waar immoreel en zonden gebeuren. Het is niet toelaatbaar om iedereen met betrekking tot dat te helpen, of om hem in zijn auto gratis of tegen betaling te helpen want dat is meehelpen in een zonde.

Allah zegt (interpretatie van de betekenis): “Help elkaar in Al-birr en al Taqwa (deugd, oprechtheid en medelijden); maar help elkaar niet in zonden en overtreding. En vrees Allah. Waarlijk Allah is streng in de bestraffing.” [al-Maa’idah 5:2]

Gebaseerd op dat, als uw man weet dat zijn passagier naar een plek wil gaan die haraam is, dan is het voor hem niet toegestaan om hem daar te brengen.

Zo ook, hij zou niet bij haraam plekken moeten wachten totdat er mensen uit komen, want dat vergemakkelijkt hen komen en gaan. Maar als iemand hem (jouw man) aanhoudt en hem vraagt om hem (klant) naar huis te brengen, dan mag dit want dit is niet tot betrekking van het meehelpen aan een zonde.

En Allah weet het beste.

Bron: Islam Q&A

Redachtie IC