Vrouwen die zoeken naar een vals excuus om niet te bidden.

Vraag
In sommige plekken, zoals scholen, zijn vrouwen verplicht om in jamaa’ah te bidden. De vrouwen die hun ‘’periode’’ hebben mogen dan apart gaan zitten (wegens onreinheid) . Sommige meisjes- Allah y hdiehoem – vertellen leugens aan de meerdere ( directeurs, leraren etc) en beweren dat ze ongesteld zijn, dat betekent dan voor hen dat ze niet mogen bidden tot de ongesteldheid voorbij is (men rekent dan volgens de gewoonlijke tijd). Maar wanneer ze werkelijk ongesteld zijn, bidden sommigen wel en dan uit angst dat ze betrapt worden op hun leugens. (ze zijn dan 2 x ongesteld in 30 dagen wat onmogelijk is).
Hoe is de behandeling in hun zaak?

Antwoord
Wat zij doen is niet toegestaan, ten eerste omdat het een duidelijke leugen is. Ten tweede, ze vervallen in een slechte gewoonte: wel of niet bidden (je hoort simpelweg te bidden), of dat ze helemaal niet bidden, of het bidden uitstellen tot een bepaalde tijd na de reguliere bidtijd, of het falen in het bidden met de vrouwen gezamenlijk. Ten derde bidden ze erna wanneer ze wel echt ongesteld zijn. U zult ze moeten adviseren, herinner ze en leid ze, leg ze uit wat de straf is die staat op de zonde: liegen en het verrichten van de salaat buiten de juiste tijden, omdat Allah, sabhana wa ta3ala, zegt ( interpretatie van de betekenis ):

“Owee voor degene die salaat verrichten (hypocrieten )
Degene die hun salaat uitstellen
(biddend buiten de gestelde bidtijd)
[al-Maa’oon 107:5]

Elk meisje dat betrapt word op het uitstellen van haar gebeden en gebeden heeft tijdens de menstruatie zal hierop moeten worden aangesproken totdat zij haar gebeden normaal verricht. En er is niemand die het beter weet dan Allah, subhana wa ta3ala.

Bron: Islam Q&A

Redactie IslamCity