Volwassen man blijft maar overspel plegen!

Slm alikoem wa rahmatoe LLAHIE wabarakoehoe

Mijn probleem is dat ik steeds als volwassen man overspel pleeg, maar ik ben wel ongetrouwd. Zal Allah mij vergeven?

Antwoord

Beste Broeder, weet dat de Barmhartigheid van Allah alle dingen bevat, en Hij is de Vergevensgezind en de Meest Barmhartige. Allah heeft de deur van taubah voor zijn onderdanen geopend tot de Dag des Oordeels. Op het moment dat de zon vanuit het Westen op komt dan sluit deze deur pas. Tot dat moment kun je Allah de Verhevene om vergiffenis vragen, maar wacht niet te lang, want zodra een mens de engelen des dood ziet, dan is zijn game over. Een moslim die goede daden heeft verricht, zal worden verwelkomd door de engelen. Zij, de engelen, zullen tegen de standvastige zeggen: “…”Vreest niet, noch treurt; maar verheugt u over het paradijs dat u wordt beloofd.” (Koran Foesshilat, vers 30)

Maar de zondaren zullen zeker vrezen en treurig zijn omdat ze de wetten van Allah niet hebben nageleefd. Ze waren bezig met hun lusten en begeertes te vervullen. Het enige waar ze tijd voor vrij maakten, was hun begeerte in vervulling te brengen. En als een moslim zich door zijn begeerte laat leiden, dan is hij daadwerkelijk dienaar van zijn begeerte en niet van Allah de Verhevene.

Weet beste Broeder, dat het niet uit maakt hoe vaak je in het verleden hebt gezondigd, want Allah vergeeft alle zonden van zijn dienaar, indien Zijn dienaar oprecht vergiffenis vraagt. Allah zal zijn taubah aanvaarden, indien deze oprecht is.

Beste broeder lees de volgende verzen en je hart zal open gaan voor Allah! Je zult voelen dat Allah dicht bij je is en dat Hij je zal accepteren:

“zeg: ”O mijn dienaren die buitensporig zijn tegenover zichzelf, wanhoopt niet aan de genade van Allah. Voorwaar, Allah vergeeft alle zonden. Voorwaar, Hij is de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige.” (Koran, Zoemar, vers 53)

• “En wie slechte werken verricht of zichzelf onrecht aandoet, maar dan om vergeving bij Allah vraagt: hij zal vinden dat Allah Vergevensgezind, Meest Barmhartige is.” (Koran, Annisa, vers 110)

• “Voorwaar, Allah vergeeft niet dat aan Hem deelgenoten toegekend worden, maar Hij vergeeft daarnaast alles, aan wie Hij wil.” (Koran, Annisa, vers 48)

• In de Hadith: “Allah accepteert Taubah van zijn dienaar, zolang de ziel zijn lichaam niet verlaat.” Attirmithie

Beste broeder,

Ik zal je een paar adviezen geven om een nieuw leven te beginnen, een echt leven van geluk en vreugde:

• Mocht je in het verleden hebben gezondigd, dan hoeven anderen het niet te weten. Je bent niet verplicht om mensen te vertellen wat je in het verleden hebt gedaan. In de Hadith staat: “Allah vergeeft iedere moslim, zolang hij maar zijn zonden niet opbaart.

• Blijf op Allah vertrouwen! Want de shaitan zal jou niet met rust laten. Ook na dat je taubah hebt gedaan. Shaitan wordt boos wanneer iemand taubah verricht. Dus zal hij jou blijven bestoken en uit nodigen tot het slechte. Maar wanneer je volhoudt, zal Allah jou standvastigheid schenken. Vervolgens kan de shaitan niet tot jou komen. De shaitan gaat het liefst naar de zwakke moslim, die ver van Allah staat.

• Een belangrijk onderdeel van een oprechte taubah is, afscheid nemen van de zonden. Dus wees niet schijnheilig. In de ogen van mensen ben je vroom en als je alleen bent dan val je weer terug in je oude leventje.

• Mocht je weer in de zonden vallen, dan dien je meteen taubah te verrichten. En je gaat zo door totdat je standvastigheid bereikt. En het heeft geduld en tijd nodig.

• Zoek naar standvastige broeders die jou kunnen helpen om ver weg te blijven van zonden. Alhamdullilah heb je die overal, ga met ze om en probeer alle gebeden in de moskee te verrichten.

• Maak je huis schoon van alles wat jou kan herinneren aan het verleden. Koop Islamitische boeken en uiteraard ook de Koran. Lees iedere dag 1 of 2 ahzaab en je zult echt voelen dat je een ander mens wordt. Je gaat jezelf afvragen waarom je nier eerder bent begonnen met het lezen van het Boek van jouw schepper: Allah de Verhevene.

• Maar o broeder, stel je taubah niet uit, want van uitstel komt afstel. Begin vandaag nog met je taubah, want je weet niet wanneer de dood jou treft. Wat als je deze wereld verlaat met heel veel zonden? Want dan wordt het heet onder je zolen. Moge Allah ons leiden en helpen om taubah te verrichten voor dat de dood ons treft. Amien.

• En vooral veel Allah gedenken en veel “astaghfirullah” zeggen.

• Zoek heel snel een praktiserende moslima om mee te trouwen. Maar vergeet niet broeder, dat je wel volgens de Islamitische wet moet gaan trouwen.

• Tenslotte, dien je Allah te prijzen dat Hij jou heeft doen wakker worden en dat je die stap wilt nemen omtaubah te verrichten. Heel veel moslims dwalen zeker af. Ze denken dat ze eeuwig in deze wereld blijven. Dus broeder, prijs Allah voor deze stap en dat je eindelijk wakker bent. Doe datgene wat goed is, voordat je echt wakker wordt, want dan is te laat. Moge Allah ons leiden tot Zijn rechte pad. Amien.
{mosgoogle left}
Door Aboe Ibrahiem