Verkoopt HEMA ook gebak dat gelatine vrij is?

Bovenstaande vraag is aan de communicatie afdeling van HEMA gesteld. Hier onder de reactie:

“Banketbakkersroom wordt in veel van ons gebak gebruikt. Hierin is rundergelatine verwerkt; dit is niet geschikt voor vegetariërs. Ook wordt er E471 in een groot aantal van onze gebakssoorten gebruikt. Dit is mogelijk van dierlijke afkomst.

Wij kunnen u meedelen dat elke gebaksafdeling van HEMA per product de ingrediënten van taarten uit het huidige assortiment kan opzoeken. U dient van deze informatie uit te gaan om na te gaan welke ingrediënten er in een bepaalde taart, vlaai of gebak verwerkt is.

Wij streven ernaar dat ons gebak voor een zo groot mogelijk publiek geschikt is. Daarom is HEMA op zoek naar plantaardige alternatieven, maar met name voor gelatine is dit lastig. De verwachting is dat wij hier niet op korte termijn naar kunnen overschakelen.”

Bron: Hema