Ik ben 16 jaar jong, mijn ouders zijn ‘christen’, maar ik wil moslim worden!

Vraag

Hallo,

Ik ben 16 jaar jong. Mijn ouders zijn ‘christen’. Maar eigelijk doen ze niks met het geloof. Sinds mijn 14e jaar ben ik op zoek naar iets nieuws waar ik mijn houvast kon vinden. Uiteindelijk ben ik bij de Islam uitgekomen. Ik heb een Nederlandse vertaling van de Koran gekocht en ik lees deze elke dag. Zodoende ben ik tot de conclusie gekomen dat de Islam de WAARHEID is. Ik wil heel graag moslim worden, maar mijn ouders gaan dat helemaal niet goed vinden. Ze zullen heel boos worden. Ik denk dat ze gaan denken dat ik een terrorist word of zo. Wat moet ik doen? Bij mij in de buurt heb je een Turkse moskee, maar ik durf niet naar binnen te gaan. Wat zullen ze denken? Word ik geaccepteerd? En verder wil ik mijn ouders en familie geen pijn doen. Aan al deze dingen denk aan. Ik zit in het examenjaar vmbo-gt en ga als ik geslaagd ben bij de Marechaussee werken. Is dat dan het goede moment om te zeggen dat ik moslim word?

Kunt u mij helpen met mijn vragen en problemen?

Moge Allah u zegenen.

Antwoord

Beste,

Bedankt voor het tonen van je vertrouwen in IslamCity. Wij vinden jou moedig en begrijpen je situatie goed. Er zijn meerdere jonge mensen die zich aangetrokken voelen tot de Islam. En zoals jij, vinden zij het ook moeilijk om dit kenbaar te maken aan hun ouders en/of omgeving. Het kan soms moeilijk zijn, maar geduldig zijn en uitkomen waarvoor je staat, wordt altijd beloond. Want, “De beloning van het goede kan niet anders dan het goede zijn.” Koran, 55:60.

Om te voorkomen dat je ouders een verkeerd beeld van je gaan krijgen (zodra je ze gaat vertellen dat je moslim bent), denken we dat het handig is om eerst met een moslim hierover te praten. Het liefst een Nederlander die ook moslim is geworden. Het eerste wat we je dan vragen is: uit welke regio kom je vandaan? Misschien dat je een afspraak kunt maken met één van onze vrijwilligers. En weet wel dat je je ouders altijd met respect moet blijven behandelen. Ook al zijn zij geen moslim!

Wat betreft die Turkse moskee het volgende: zodra jij naar binnen loopt als mens, zal niemand je tegen houden. Een moskee is het huis van Allah, dat toegankelijk is voor iedereen. Voor moslims en (nog) niet-moslims. Zodra jij aangeeft dat je moslim wilt worden, zul je met open armen worden ontvangen. Dus maak je maar geen zorgen. Als je er klaar voor bent, loop je naar binnen en zeg je waar je voor komt!

Je geeft aan dat je in je examenjaar zit. Dat is goed nieuws. Je overgeven aan Allah is heel belangrijk, het afronden van je opleiding is ook belangrijk. Je kunt beide doen; Je kunt moslim zijn, en tegelijkertijd afstuderen. Doe dit wel overwogen en stap voor stap. Wat betreft je ouders op de hoogte brengen van je juiste keuze, kan nog even wachten. Zodra je er klaar voor bent en het is het juiste moment, dan vertel je dit aan je ouders. Niet dat je geheimzinnig moet zijn, maar het is goed om je ouders niet te kwetsen en dus is het wachten op het juiste moment van belang . Dus doe maar rustig aan. Het heeft geen haast. Allah heeft voor jou jouw pad uitgestippeld. Volg je hart en je zult dat pad met succes belopen.

{mosgoogle left}Klik hier voor meer info.

We horen graag van je.

Wassalaam,

www.islamcity.nl
Jij vraagt, en Islamcity antwoordt