Heeft een tatoeage van vóór ze moslima werd

Toen ik nog geen moslima was heb ik een tatoeage op mijn schouder laten doen. Alhumdillah, ik ben nu moslima, en zou de tatoeage willen verwijderen. Wat zegt de Islam hierover?

Antwoord

Alle lof zij Allah.

Alle lof zij Allah Wie jou heeft geleid naar Zijn rechte pad. Ik vraag Allah om jou standvastig te maken in het volgen van Zijn rechte pad.

Indien de tatoeage alleen verwijderd kan worden dmv een zware operatie, dan hoef je deze niet te verwijderen, zeker indien de operatie kan leiden tot pijn en complicaties.

Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“… en heeft u in de godsdienst geen lasten opgelegd…” [al-Hajj 22:78].

Jouw spijt en afkeer van dat, en jouw vastberadenheid nooit meer zo iets te doen is voldoende. De Islam wist datgene wat gedaan is voordat iemand moslim is geworden, dus in dit geval indien je de tatoeage laat staan, zal deze je niet schaden, in sha Allah. Moge Allah je helpen om dat te doen dat Hij bemint en Hem behaagt.
Islam Q & A
Sheikh Muhammed Salih Al-Munajjid

Op dezelfde website Islam Q&A lezen we dat de moderne geneeskunde in staat is om tatoeages te verwijderen zonder al te veel problemen. In dat geval wordt aangeraden om de tatoeage wel te verwijderen.

Bron: Islam Q&A
Redactie IC