De evolutietheorie


D
eze theorie dankt zijn ontstaan aan de materialistische filosofie die Charles Darwin bijna verheven heeft tot de waarheid. De waarheid voor velen, maar tegenwoordig zijn er bewijzen genoeg die deze theorie onderuit halen.

Darwin ontwikkelde zijn theorie om de volgende aspecten. Volgens hem draait het in het leven om een eeuwigdurend gevecht tussen levende wezens. Zo zegt hij:

“De ontwikkeling van levende wezens hangt af van de strijd om het bestaan. De sterken winnen de strijd. De zwakken zijn veroordeeld overwonnen te worden en in vergetelheid te raken”. Dit aspect noemde hij ook wel de natuurlijke selectie. Bij dit gevecht overwinnen de sterken en sterven de zwakken uit.

{mosgoogle left} Charles Darwin gaat veel verder dan bovenstaande bewering. Volgens hem geldt dit namelijk ook voor de mens. Ook de mens is volgens hem veroordeeld door de natuur om de strijd aan te gaan met zijn medemens. Zo vindt hij de blanke Europeaan superieur aan de Afrikaanse of Aziatische rassen. Hij voorspelde dat deze ‘zwakke’ rassen spoedig uitgeroeid zouden worden. Waar haalde Darwin deze ideeën toch vandaan? Wat was zijn inspiratiebron?