Wanneer dien ik de Shahada uit te spreken?

Ik heb een vraagje, ik ga insha-Allah binnenkort de Shahada afleggen. Ik heb bijna 2 jaar een relatie met een moslim man, en we willen ook graag trouwen volgens de Islam. Hoe gaat dit in zijn werk? Dit wil ik graag doen op de dag dat ik mijn Shahada afleg. Is dit een goede dag, of is het verstandiger om nog te wachten?

Antwoord

Moge Allah (de Verhevene) je verder helpen en je gebeden accepteren. Ameen.
Zodra je overtuigd bent van de waarheid (de boodschap van de Islam), dan is het doen van de Shahada de eerste stap tot de Islam. De Shahada uitspreken, doe je dan zo spoedig mogelijk. Het zou niet verstandig zijn te wachten. Immers, zoals wij kunnen lezen, ben jij overtuigd van de Islam en je weet dat de Islam de juiste weg voor je is, en je weet ook dat je als moslima dient te sterven.

Stel, wat ik niet hoop, dat je eerder komt te overlijden – dus voor de geplande dag om Shahada te doen, dan sterf je als niet moslima. Dat is niet jouw intentie. Ons advies is om zo spoedig mogelijk de Shahada te doen. Begin na het afleggen van de eed stap voor stap de Islam te praktiseren.

Moge Allah (de Verhevene) je een gezegend huwelijk schenken. Ameen

Redactie Islamcity