Hebben de profeten maar 3 religies verspreidt?

Ik heb een tweeledig vraag. Allereerst:
Als het goed is zijn er ongeveer 25.000 profeten geweest. Maar wat ik niet begrijp is, zijn zij er allemaal geweest om het Christendom / Jodendom / Islam te verspreiden? Want uiteindelijk zijn er maar 3 profeten (Iesa/Mohammed/Moesa vrede zij met hen) geweest die het geloof hebben weten te verspreiden.

En verder, als ik een vraag heb gesteld dan zie ik het niet meer terug in de diverse vragen.

Antwoord

Alleen Allah, de Verhevene, weet hoeveel profeten en boodschappers door Hem, de Verhevene, zijn gezonden om Zijn religie te verspreiden. Wel dien je te beseffen dat de boodschap van tawheed (eenheid) voor iedere profeet hetzelfde is geweest, namelijk: er is geen god naast Allah, de Verhevene, aanbid Hem alleen.

Voorts dien je niet te vergeten dat Ibrahiem (vrede zij met hem) bijvoorbeeld, een grote profeet is geweest. En dat de profeten na Mozes (vrede zij met hem) de opdracht hadden om volgens de Taurah te regeren. Suleiman, (vrede zij met hem) was de koning van zijn tijd, dus velen hebben hem gevolgd en gehoorzaamd.

Met betrekking tot je tweede vraag: een vraag verschijnt alleen op de website indien deze door de redactie van IslamCity wordt geplaatst.

Redactie Islamcity