Verkoopt HEMA ook gebak dat gelatine vrij is?

Bovenstaande vraag is aan de communicatie afdeling van HEMA gesteld. Hier onder de reactie: “Banketbakkersroom wordt in veel van ons gebak gebruikt. Hierin is rundergelatine verwerkt; dit is niet geschikt voor vegetariërs. Ook wordt er E471 in een groot aantal van onze gebakssoorten gebruikt. Dit is mogelijk van dierlijke afkomst. Wij kunnen u meedelen dat …

Een vraag over rijstwijn

Assalamoe alaikoem, Ik heb een kleine vraag over rijstwijn (wordt ook wel sake genoemd), zit o.a. in bepaalde diepvriesvis. Is dit halal of haram. Graag zou ik spoedig wat horen. Jazakoem allah gairan. Antwoord Volgens Wikipedia is rijstwijn een alcoholische drank met als voornaamste basis ingrediënt rijst. In veel landen met een rijstcultuur zoals China …

Gelatine & E-nummers

Allah heeft zijn slaven gezegend door voor hen allerlei soorten voedsel te creëren hier op aarde, en Hij heeft hen toegestaan te eten van alles dat halal en goed is; dit houdt vele dingen in. Allah zegt: “O gij mensen, eet van hetgeen geoorloofd en goed is op aarde en treedt niet in de voetstappen …

Water of Cola

WATER Een onderzoek aan de universiteit van Washington toont aan dat een glas water het hongergevoel wegneemt tijdens de nacht. Tekort aan water is de belangrijkste oorzaak van vermoeidheid tijdens een dag. Andere onderzoeken tonen aan dat bij 80% van de mensen met rug en gewrichtsklachten, de pijn aanzienlijk vermindert door het drinken van 8 …

Alcohol en Drugs

Alcohol is naast drugs vast en zeker probleem nummer 1 in de wereld. Vele gebruiken alcohol als excuus en grijpen naar de fles onder het motto ‘ik moet mijn sores weg drinken.’ Men weet niet dat ze op deze manier van de regen in de drup vervallen. Alcohol vreet zich een weg door de maatschappij …

Het halaal zijn van gelatine, mono -en dygliceriden e.d.

Het halaal zijn van gelatine, mono -en dygliceriden e.d.(Volledig overgenomen van een les geven door Sheikh Muhammad Bazmool. Fatwa gegeven door Sheikh al-Albaani) Istihala is wanneer iets rein wordt. Het was najis (onrein) maar het is nu taahir (rein). Een goed voorbeeld is maitah (kadaver van een dier); het is najis, maar zou het verbranden …

Mag je voedsel eten waar gelatine in zit?

Vraag Assalaam alaikoem wa rahmatoe Allahoe wa barakatoehoe, Ik had een vraagje over het eten van voedsel waar gelatine in zit .Ik wilde weten of dit toegestaan is in de Islam, want tegenwoordig komt het toch in het meeste voedsel voor. Ik hoop een antwoord te krijgen. Assalaam alaikoem wa rahmatoe Allahoe wa barakatoehoe, Antwoord …

Is het toegestaan om vegetarisch te zijn?

Vraag Salaam a3aleikom warahmatoellahi wabarakatoeh Ik heb een vraagje…Ik vroeg me af of het toegestaan is om vegetarisch te zijn in de islam.Insha Allah krijg ik hier antwoordt op. A3aelikom salaam warahmatoellahi wabarakatoeh Antwoord Wassalaam, Het is toegestaan om een vegetariër in de Islam te zijn. Weet wel, dat de Islam het eten van vlees …

Alle drugs zijn haram

We merken op dat er een groep mensen bestaat binnen de Islamitische gemeenschap die drugs gebruikt of erger nog, daarin soms zelfs handelt. Wij willen deze mensen erop wijzen dat dit allemaal haram is en dat zij hiermee de regels van de Islam overtreden. Voor alle duidelijkheid alle drugs zijn binnen de Islam verboden. Je …

Waarom de Islam alcohol verbiedt

Er werd eens gevraagd waarom hij niet dronk, en hij antwoordde:‘Bij God, ik ben niet tevreden met mijn verstand wanneer het correct is, waarom zou ik het dan nog verder verpesten?’ (Imam Al-Bayhaqi, The Quillian Press – (1996, ISBN 1 872038 03 4) – Page 31) Zoals we eerder hebben aangegeven is alcohol erg schadelijk …